NVM Logo   logo zondernvm trans   nwwilogo wit   vastgoedcert wit   Logo NRVT wit

Werkgebied JandeMakelaar

Het werkgebied van JandeMakelaar is de gehele Haarlemmermeer en kort daarbuiten.

In Haarlemmermeer liggen 26 dorpen verspreid over een gebied van ca 18.500 hectare. Deze dorpen verschillen allemaal van elkaar en hebben allemaal hun eigen kenmerken, iconen en eigenschappen.

Hoofddorp

Hoofddorp is het grootste dorp van Haarlemmermeer en heeft ca 74.000 inwoners. Hoofddorp is uitstekend bereikbaar per auto en het openbaar vervoer. Zo heeft Hoofddorp bijvoorbeeld een NS station en aansluiting op de snelle busverbinding R-net naar Haarlem, Schiphol, Amsterdam en Nieuw-Vennep. De woonwijken in Hoofddorp heten Bornhom, Floriande, Graan voor Visch, Overbos, Pax en Toolenburg.

Hoofddorp heeft inmiddels veel “stadse” voorzieningen zoals het Cultuurgebouw, met o.a. schouwburg De Meerse en poppodium Duyker. Ook is er bioscoop CineMeerse en natuurlijk het bruisende winkelhart van de Haarlemmermeer: Hoofddorp Winkelstad. Doordat het winkelcentrum voor een groot gedeelte overdekt is, kun je er ook met slecht weer goed terecht. Een uniek winkelcentrum, want hier vind je als enig winkelgebied van Nederland, alle grote Nederlandse kleding-, retail- en cadeauketens bij elkaar. En dat gecombineerd met diverse unieke lokale winkeliers.

Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep werd samen met Hoofddorp gesticht na de drooglegging van het Haarlemmermeer.  Nieuw-Vennep telt ca 32.000 inwoners en is net als Hoofddorp goed te bereiken met de auto en Openbaar Vervoer. Het dorp heeft 2 gezellige winkelcentra; de Symfonie en het wijkwinkelcentrum Getsewoud met een scala aan winkels. Pier K is het centrum voor kunst & cultuur aan het Harmonieplein in Nieuw Vennep.

Vijfhuizen

Vijfhuizen ligt tussen Hoofddorp en Haarlem en is het enige dorp dat al bestond vóór de inpoldering van het Haarlemmermeer. Het vormde één van de landtongen die van het oude land werden afgesneden bij het graven van de Ringvaart. Het dorp telt 4.400 inwoners en heeft een zeer actieve dorpsvereniging.  Ieder jaar wordt in september de Feestweek Vijfhuizen georganiseerd.

Vijfhuizen is uitstekend bereikbaar per auto en heeft een R-net halte, zodat Haarlem en Hoofddorp prima per openbaar vervoer bereikbaar zijn.

Mysteryland

Mysteryland, het grootste outdoor dancefestival van Nederland, wordt sinds 2003 georganiseerd op het voormalige Floriadeterrein / Haarlemmermeerse bos, deels in Vijfhuizen, deels in Hoofddorp gelegen. Sinds 2 jaar is het een meerdaags festival met een eigen camping.

Wonen

In Haarlemmermeer is het fijn om te wonen, te werken en te recreëren. Een groene omgeving in het hart van de Randstad met goede logistieke ontsluitingen en een groot en verrassend winkelhart in Hoofddorp. De 26 verschillende dorpen zorgen samen voor een perfecte combinatie van rust en dynamiek. 

Ondernemen

Haarlemmermeer dé plek voor vernieuwing en innovatie in Nederland. Haarlemmermeer is de gemeente met de sterkste economie in Nederland mede dankzij de goede prestaties van Schiphol Haarlemmermeer is mede hierdoor een aantrekkelijke en duurzame vestigingslocatie voor lokale, regionale, nationale en internationale bedrijven binnen de Metropoolregio Amsterdam.

Recreëren

In Haarlemmermeer zijn er talloze manieren om je te ontspannen. Naast natuurlijk Schiphol Airport, het bruisende Hoofddorp Winkelstad, Gemaal de Cruquius en Landgoed De Olmenhorst, zijn er nog vele andere plekken en evenementen om te bezoeken. Zoals de Geniedijk met de forten (onderdeel van de Stelling van Amsterdam en op de werelderfgoedlijst van UNESCO) maar ook het Haarlemmermeerse Bos en de Toolenburgerplas waar regelmatig evenementen worden georganiseerd.   

Schiphol Airport

Schiphol Airport is de grootste Nederlandse luchthaven, één van de belangrijkste luchthavens van Europa en staat in de top 3 van beste luchthavens van de wereld. Het vliegveld ligt in Haarlemmermeer en bevindt zich ongeveer 15 kilometer ten zuidwesten van Amsterdam. Haarlemmermeer en Schiphol zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De ligging van Schiphol binnen de gemeentegrenzen maakt Haarlemmermeer tot een unieke gemeente. De luchthaven biedt veel werkgelegenheid.

PARK21

Gemeente Haarlemmermeer werkt aan PARK21, een gebied van ca duizend hectare tussen Hoofddorp en Nieuw Vennep. De regio biedt een aantrekkelijk woonklimaat, met een scala aan nieuwe woonwijken in een rijk cultuurhistorisch landschap. PARK21 wordt hét groene, recreatieve centrum van de polder en een aantrekkelijke bestemming in de regio waar stad en land elkaar ontmoeten. Het wordt een metropolitaans park, tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep in, bedoeld voor intensief én veelzijdig gebruik, voor vertier, vermaak, rust en ontspanning.

Regio

Haarlemmermeer ligt midden in de Randstad. Alles waar Nederland beroemd om is, kunt je vinden in de Randstad. Bezoek een van de Noordzeestranden, de Bollenvelden of de waterleidingduinen. Of ga een dagje naar de historische steden als Leiden, Haarlem of Amsterdam. Al deze bezienswaardigheden liggen op korte afstand van Haarlemmermeer en zijn uitstekend bereikbaar.